Pugh, Little Jinder och Miriam Bryant med flera på tredagarsfestival. Foto: TT

Gotland får popfestival

Uppdaterad
Publicerad

Gotland laddar för en tre dagar lång festival i sommar. Artister som Stiftelsen, Miriam Bryant och Little Jinder är redan klara för musikfesten som kommer att äga rum i mitten av juli.

– Gotland har ju ett jäkla sommarliv med medeltidsvecka, politikervecka och annat, men vi har inte haft någon riktig musikfestival, så nu ska vi äntligen få ha det, säger Dag Franzén direktör för Gotlandsmusiken.

Festivalen ska hållas 12-14 juli intill nya konferensanläggningen Wisby Strand, nära Almedalen.

Lokal musik

Dag Franzén berättar att Gotlandsmusiken står för första kvällen med lokala artister som Pugh Rogefeldt och Jono, medan Wisby Strand står för de nästkommande två dagarna. Titiyo och Stiftelsen ska spela på torsdagen samt Miriam Bryant och Little Jinder på fredag.

– Vi har gullat lite med politikerna och nu ska allt vara klart, säger Dag Franzén. Han berättar att området kan ta in över 5.000 besökare, men att målsättningen är sammanlagt 10.000 för de tre dagarna tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.