Foto: Björn Persson

En allvarligt skadad efter knivbråk

Uppdaterad
Publicerad

En person är gripen misstänkt för mordförsök och två är gripna misstänkta för grov misshandel efter ett bråk i Norrköping.

Det var i går kväll som polisen larmades till Spelmansgatan vid Navestadsskolan i Norrköping med anledning av ett bråk utomhus, mellan två män i 25-årsåldern.

På plats hittades två skadade män, den ene var knivhuggen i bröstet vid hjärtat och den andra hade skallskador.

Bägge greps och fördes till sjukhus för vård.

– De vårdas på sjukhus och är ännu inte hörda, vilket de ska göras när det är genomförbart, säger Christer Wiktorsson, länsvakthavande befäl vid östgötapolisen.

Efter vittnesuppgifter greps ytterligare en man, en 24-åring, som nu är anhållen misstänkt för grov misshandel. Orsaken till bråket är enligt polisen i nuläget oklar.

Enligt en bulletin från sjukhuset har den ene mannen, som är hemmahörande i västsverige, livshotande skador och hans tillstånd är kritiskt. Mannen opererades akut.

Den andra mannen, hemmahörande i Norrköping är allvarligt skadad och hans tillstånd är stabilt. Han är inlagd på intensivvårdsavdelningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.