Hätsk stämning efter övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder nu flera fall av sexuellt ofredande på ungdomsgården i Fårösund, men också ett fall av olaga frihetsberövande sedan tre flickor och en pojke blivit inlåsa i ett rum. Enligt anmälaren så hade de tre flickorna fått en känsla av att de skulle bli våldtagna.

Händelserna i Fårösund i tisdags är de senaste som rör flickor som blivit sexuellt ofredade på fritidsgårdar. Den 29 december ska en flicka ha blivit fasthållen och tafsad på, också det i Fårösund. Polisen jobbar också med att utreda sexuella ofredanden som skett på en fritidsgård i Visby den 23 december. I de polisanmälningar som gjorts kring Fårösund så pekas flyktingpojkar ut som misstänkta gärningsmän. På sociala medier blossade snabbt en infekterad debatt upp – en debatt som kultur och fritidsdirektören gärna vill nyansera.

– Det här inte en fråga om etnicitet, utan det här händer bland ungdomar, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör Region Gotland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.