Helsingforslinjen läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Flyglinjen Helsingfors-Norrköping läggs ned i slutet av oktober och den enda reguljära flyglinjen från Norrköping försvinner.

Finnair, som driver linjen, har just meddelat flygplatsledningen i Norrköping sitt beslut att upphöra med flygningarna, skriver Norrköpings Tidningar.

– Vi har precis fått beskedet, säger flygplatschefen Mari Torstensson. Vi har inte fått några förvarningar om att linjen var hotad.

Helsingforslinjen från Norrköping har funnits sedan 2008. Den har flugits med en daglig tur från Helsingfors och planet har vänt i Norrköping och flugit tillbaka.

– Vi tycker att det är jättetråkigt att Finnair väljer att inte fortsätta flyga härifrån, säger Mari Torstensson. Men vi ha under en tid jobbat med att försöka få flygbolag att flyga till andra destinationer härifrån, och det finns fortfarande möjligheter att det kan bli verklighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.