Foto: Ulf Persson SVT

Heta diskussioner på Kolmården

Uppdaterad
Publicerad

Idag har Mark- och miljödomstolen så kallad syn över området där Kolmårdens djurpark vill bygga sin omtvistade berg- och dalbana Wildfire.

De trätande parterna i frågan har bjudits in att delta. Totalt kom 26 stycken parter och dessa är bland andra Norrköpings kommun och närboenden. Det blev tidvis heta diskussioner kring berg- och dalbanan, rapporterar vår utsände Ulf Persson från platsen.

Många turer kring bygglov

Bygget av berg- och dalbanan smygstartades i hösten 2014 utan att kommunen godkänt bygglovsansökan. De fick då ett vite på 888.000 kronor. Norrköpings kommun gav senare under hösten klartecken för bygget men det överklagades till länsstyrelsen av ett 20-tal grannar till djurparken. Länsstyrelsen avslog sedan bygglovet. Kolmårdens djurpark överklagade då till Mark- och miljödomstolen. Och det är nu därför som domstolen idag besöker platsen.

Kolmårdens berg- och dalbana

Beräknas färdig 2016

Berg- och dalbanan ska heta Wildfire och beräknas stå färdig till säsongen startar 2016. Träbanan byggs enligt Kolmården med ny teknik och är den första i sitt slag utanför USA. Kostnaden beräknas till 110 miljoner kronor.

Mer om detta ser ni här på webben och i våra sändningar under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kolmårdens berg- och dalbana

Mer i ämnet