Ellen Keys Strand och Vadstena är populära turistmål

Så ska fler lockas till Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Idag kommer representanter för den statliga utredningen om Sveriges besöksnäring till Östergötland för att resonera om hur besöksnäringen kan utvecklas.

–  Som ordförande för Göta kanal notera att vi har nya besöksgrupper, inte bara båtfarare. Cykelturismen längs kanalen växer, liksom husbilsturismen. Detta skapar nya jobb i besöksnäringen, säger landshövding Elisabeth Nilsson.

Östergötland lämnar sina förslag om besöksnäringen till den statlig utredningen och utredarna får höra hur östgötska aktörer tänker sig att besöksnäringen kan utvecklas.

– Vi är glada att få möjlighet att diskutera med statens utredare. Östergötland har besöksmål av mycket olika karaktär och utvecklingsmöjligheterna är mycket stora, säger Elisabeth Nilsson.

Många vill sola benen i Arkösund och Motala i sommar. Foto: TT

– Etablering av Lalandia i Motala är viktig för ungdomars möjligheter att få en ingång till arbetsmarknaden, säger Eva Andersson (S), regionfullmäktiges ordförande.

Vid mötet med utredningen kommer bland annat Visit Östergötland (region Östergötlands besöksnäringsorganisation), Parks and Resorts Scandinavia (Kolmårdens djurpark), Göta kanalbolag samt representanter för Linköpings, Norrköpings, Motalas och Vadstenas kommuner att medverka.

Mötet är ett samarrangemang mellan Länsstyrelsen och Regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.