Arkivbild Foto: Rickard Nilsson TT Nyhetsbyrån

Husvagnssäljare i Norrköping får stå för hotell och bensin

Publicerad

Ett par från Robertsfors i Västerbotten körde 1666 kilometer tur och retur Norrköping för att köpa en husvagn. Nu åker försäljaren på att betala bensinkostnaden och en hotellnatt.

Husvagnen som paret hittade på Blocket såg ut att vara i mycket fint skick, något som försäljaren bekräftade, skriver Folkbladet. Men när det kört hela vägen till Norrköping visade det sig att husvagnen hade flera bucklor, fuktskador och var allmänt ofräsch.

Tur och retur

Köpet blev inte av och det var bara för paret att sätta sig i bilen och köra hela vägen tillbaka. Försäljaren anmäldes till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och paret krävde ersättning motsvarande bränslekostnaden och hotell på 3 755 kronor.

Försäljaren motsatte sig kravet med motiveringen att paret inte köpte husvagnen. ARN anser dock att kravet är rimligt då försäljaren bröt mot avtalets villkor och får nu står för kostnaderna för den långa resan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.