Alla färjor till och från Gotland ställs in under söndagen. Foto: SVT

Färjor ställs in på grund av snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Det drar ihop sig till besvärligt väderläge i stora delar av Sverige på onsdagen, när en front med snöfall passerar österut över landet. Flera tåg och färjeturer ställs in. Hårda vindar väntas i morgon och därför väljer Destination Gotland att inte köra några färjor.

Under onsdag eftermiddag blåser det upp på Östersjön säger SMHI på sin hemsida. En klass 1-varning har utfärdats.

Vindarna kommer enligt SMHI att nå upp till 21 m/s kombinerat med kraftigt snöfall.

I förra veckan fick Destination Gotland också ställa in vissa turer på grund av hårt väder. Uppdaterad information för resenärer finns på Destination Gotlands hemsida.

Det kommer att blåsa kuling i samtliga svenska farvatten. Klass 1-varning, risk för besvärligt väder, har utfärdats för övriga Småland, Gotland, Blekinge, Skåne, Bohuslän och Göteborg samt Värmlands och Örebro län.

SMHI varnar också för mycket hårda vindbyar i Södermanlands län och Stockholms län.

Även flera tåg i Jönköpings och Kronobergs län har ställts in, på grund av vädervarningen. Från onsdag morgon fram till lunch på torsdag går inga tåg på linjerna Halmstad—Värnamo—Jönköping och Halmstad—Värnamo—Nässjö.

Fler sträckor kan stängas med kort varsel, beroende på väderutvecklingen, meddelar Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.