Foto: svt

Ingen ny friidrottsarena i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Kostnaderna har skenat iväg

Målsättningen för alla parter har varit att kunna erbjuda en ny friidrottsarena till SM-veckan 2016. Men Samhälls- och Eventfastigheter har på grund av det fördyrade kostnadsläget nu valt att avbryta upphandlingen.

– De inkomna anbuden är avsevärt högre än vad som tidigare har kalkylerats. Bolagets kostnad för att uppföra en ny arena skulle ha varit 91 miljoner kronor och tillsammans med kommunala investeringar cirka 95-100 miljoner. Högre kostnader beror på att arbetets omfattning har ökat utifrån tidigare förutsättningar. Därför väljer vi nu att avbryta upphandlingen, säger Magnus Nilsson VD för Samhälls- och Eventfastigheter.

– Vi har hela tiden varit medvetna om det pressade tidsläget vilket också påverkat kostnaderna för att hinna med en projektering och byggnation av en ny arena och de eventuella omständigheter som vi skulle kunna behöva stå inför. Därför har det hela tiden funnits en plan B, att rusta upp Borgsmo för att kunna genomföra arrangemanget, säger Lars Stjernkvist (s) kommunstyrelsens ordförande.

Arbetet med en upprustning av Borgsmo kommer att påbörjas och det kommer hinna färdigställas till SM-veckan 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.