Polisen: ”Vi har fått intressanta vittnesuppgifter”

Uppdaterad
Publicerad

Överfallsvåldtäkt skedde i ett skogsområde i anslutning till busslinjens ändhållplats på Rydsvägen mellan klockan 20 och 21 på torsdagskvällen.

– Vi har fått intressanta vittnesuppgifter efter förhören vi hållit med hundfolk och löpare som vistats i skogsområdet, säger Daniel Axelsson, chef på polisens avdelningen för grova brott.

Kvinnan har berättat för polisen att hon var ute och promenerade när en okänd gärningsman överföll och våldtog henne. Troligen förlorade hon medvetandet en stund på grund av misshandel eller våld mot huvudet.

– Vi hoppas få reda på mer när vi pratar med målsägaren igen. Hon fick hjärnskakning och har därför haft svårt att minnas, säger Daniel Axelsson.

Polisen har knackat dörr i området för att höra om folk iakttagit något utöver det vanliga.

– Vi jämför nu vittnesuppgifter med varandra.

Här berättar polisen

Polisen har ännu ingen skäligen misstänkt.

– Vi hoppas att den tekniska undersökningen av de beslagtagna sakerna kan ge ett genombrott, säger Daniel Axelsson. Polisen tog ett antal föremål i beslag, när området var avspärrat under torsdag/fredag.

– Vi har inge anledning att tro att förövaren ska överfalla igen men vi råder folk till att försöka hålla sig där det är upplyst, inte för ensligt och kanske heller inte vistas ensam i mörkret, avslutar Daniel Axelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.