Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag känner mig jättestressad och blev tvungen att ringa och säga att jag inte kommer till jobbet på grund av tågfel, säger Julia Orlova som arbetar som läkare på Växjö lasarett. Foto: Martin Klevelid/SVT

Julia i Linköping fick vänta ett dygn på tåget

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagsmorgonen spårade ett arbetståg ur i Linköping och orsakade skador på rälsen. Julia skulle resa från Linköping till Växjö under söndagen men tåget var inställt och ett dygn senare är hon tillbaka på perrongen.

Julia Orlova arbetar som läkare på Växjö lasarett och skulle resa hem under söndagen. Men eftersom hennes tåg blev inställt och det inte fanns någon ersättningsbuss fick hon stanna kvar över natten hemma hos en väninna i Linköping.

– Jag känner mig jättestressad och blev tvungen att ringa och säga att jag inte kommer till jobbet på grund av tågfel, säger hon.

Ett dygns väntan

När SVT Nyheter Öst träffar henne på Centralstationen i Linköping drygt ett dygn efter att hennes tåg blev inställt står hon med telefonen i handen och försöker få fram information om huruvida hon behöver köpa en ny biljett.

– Förhoppningsvis kan jag komma med ett tåg om några minuter. Hoppas, hoppas, säger hon samtidigt som hon blickar mot informationstavlan i vänthallen.

Hör henne berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.