Arkivbild Foto: Per Wikström

Kanalbåten Juno gick på grund

Uppdaterad
Publicerad

Kanalbåten Juno gick i morse på grund vid Råssnäsgrundet i Motala. Sjöräddningssällskapet evakuerade alla ombord.

Larmet nådde Sjöräddningssällskapet strax före klockan sju på måndagsmorgonen. Det kunde snabbt konstateras att Juno gått på grund, men att båten inte läckte in något vatten.

Kustbevakningen, polisen och andra myndigheter informerades om händelsen och man påbörjade arbetet med att evakuera samtliga på båten. Totalt befann sig 29 passagerare och 11 besättningsmän ombord.

– Det är ingen fara med någon människa och båten tar inte in vatten och läcker inte bränsle, sa Erik Molander vid Sjöräddningssällskapet till SVT Östnytt.

Polisen  har gjort en nykterhetskontroll av kaptenen utan anmärkning. Det är ännu oklart varför kanalbåten gått på grund, men det finns ingen misstanke om brott.

Grundstötningen skall nu utredas uppger vd för rederieaktiebolaget Göta kanal AB.

– Naturligtvis, säger Peter Henricson vd.

Vidare berättar han att Juno under dagen fördes till Motala där dykare ska undersöka skrovet. De evakuerade passagerarna togs i land och bussades istället till Karlsborg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.