Kniven mot strupen för Dolphins

Publicerad

Få hade tippat Norrköping Dolphins som ett lag som skulle slåss om SM-bucklan i basket. De fick fel. Men väl i finalspelet har det gått tungt för laget.

Tre spelade matcher, och tre förluster mot Södertälje. Vinst är det enda som gäller ikväll.

– Vi är positiva och taggade. Vi vill motbevisa alla som säger att Södertälje kommer vinna det här. Även om det ser mörkt ut just nu så vet vi vad en vinst kan göra och hur fort serien kan vända, säger Joakim Kjellbom, center i Norrköping.

– Vi har tagit kliv framåt under hela säsongen och även under den här finalserien så har vi förbättrat vårt spel avsevärt från match ett och match två och även i match tre. Så jag hoppas att vi kan bygga vidare på det och det borde räcka, säger Adnan Chuk, tränare i Norrköping.

Svårt att slå Södertälje

Utgångsläget är lite olika för lagen: För Norrköpings Adnan Chuk är det första säsongen som head coach. Södertälje har haft samma tränare i sex år och dessutom fått internationella erfarenheter. Ett svårslaget lag med andra ord.

– De är vana vid tuffa matcher. De förlorade enbart tre matcher i grundserien, så det är inte bara vi som haft svårt mot dem utan det gäller de flesta, säger Adnan Chuk.

Publiken lyfter laget

Poängmässigt har dock Dolphins knappat in match för match. Att det är andra matchen i rad i hemmahallen kanske kan lyfta laget det snäpp som krävs.

– Framför allt att det kommer mycket folk. Det lär komma mycket folk från Södertälje eftersom de är så nära nu. Så vi vill visa att Norrköping är nummer ett inte bara i fotboll utan också i basket.

– Vi ska ge allt! Inte spara på något. Komma ut med mycket intensitet. Vi vill få med oss vår hemmapublik och få bra tryck i hallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.