En av de misstänkta högg offret ett flertal gånger med kniv, medan den andre sparkade på honom. Foto: SVT/TT

Knivhögg och sparkade ung man vid ringmuren

Uppdaterad
Publicerad

Två män 26 och 21 år gamla, åtalades idag vid Gotlands tingsrätt för försök till mord.

Det var i samband med ett bråk i närheten av Norderport i Visby den 17 september som de båda männen gav sig på en annan man i 20-årsåldern. En av de misstänkta högg offret ett flertal gånger med kniv, medan den andre sparkade på honom. Enligt åtalet fick mannen svåra skador, bland annat i ansiktet, halsen och på överkroppen.

Enligt åklagaren har gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

– Offret blev knivskuret på många ställen och har fortfarande ont. Han mår också psykiskt dåligt efter händelsen, säger vice chefsåklagare Susanne Wilborg till SVT Nyheter Öst.

Kände inte gärningsmännen innan

Händelsen har sin upprinnelse i ett bråk som startade på kvällen, fredagen 16 september. Några av offrets kamrater hamnade i konflikt med några andra yngre män vid en krog i Visby.

Offret kände däremot inte gärningsmännen sedan tidigare, men han var med och kontaktade de blivande gärningsmännen för att grupperna skulle försonas på lördagen 17 september. Man bestämde då möte vid Östergravar, men drog sig mot Norderport eftersom man tycket det var för mycket folk i rörelse vid första mötesplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.