Mannen som knivskar tre personer i Norrköping hade kunnat få vård, om bara vården fungerade bättre, anser expert. Foto: TT/Niklas Luks

Knivman i Norrköping häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i måndags attackerade tre personer med kniv i Norrköping har häktats på sannolika skäl misstänkt för tre försök till mord, rapporterar lokala medier.

Vid häktningsförhandlingen medgav 24-åringen de faktiska omständigheterna, men förnekade att han haft uppsåt att döda. Han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Mannen gick vid lunchtid i måndags till attack mot tre främmande personer i centrala Norrköping. 24-åringen kunde kort därefter gripas och har förts till rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena. Hans mamma har i en intervju sagt att hon under en längre tid kämpat för att sonen ska få psykiatrisk vård.

Åtal ska vara väckt senast den 21 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Norrköping

Mer i ämnet