Foto: Rickard Monéus/Kolmården

Kolmårdens Wildfire fick pris – bäst i Europa

Publicerad

Kolmårdens berg- och dalbana Wildfire hyllades igår på den årliga branschmässan Euro Attractions Show i Barcelona.

Wildfires projektledare Niclas Palmqvist var på plats för att ta emot utmärkelsen European Star Award.

– Folk i branschen som vi träffar här nere är helt lyriska när Wildfire kommer på tal. Många kommer fram och vill prata och alla känner till Kolmården genom Wildfire, vilket vi ytterligare ser som en kvalitetsstämpel och ett tecken på att vi gjort något riktigt bra, säger han i ett uttalande.

Kolmårdens berg- och dalbana

”En bekräftelse på arbetet vi lagt ner”

Det är den tyska branschtidningen Kirmes Park Revue som står bakom European Star Award.

– Det känns helt fantastiskt! Vi förutsatte det från början då vi gav oss ut för att bygga den bästa berg- och dalbanan i trä. Det känns fantastiskt att faktiskt få en bekräftelse på arbetet vi lagt ner, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts, där bland annat Kolmården och Gröna Lund ingår.

Överklagat bygglov

Wildfires framtid är just nu oviss. Berg- och dalbanan har varit ett ärende i Mark- och miljööverdomstolen eftersom bygglovet överklagats. Domstolen väntas inom kort komma med ett beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kolmårdens berg- och dalbana

Mer i ämnet