Foto: Scanpix

Kommunen vill hjälpa Kolmården växa

Uppdaterad
Publicerad

Kolmårdens djurpark vill dubbla antalet besökare per år. Dagens cirka 500.000 besökare ska bli 1 miljon. Norrköpings kommun lovar att göra vad man kan för att underlätta och stödja Kolmårdens framtida satsningar.

För att kunna växa och locka fler har man redan påbörjat två nya stora investeringar – Bamses Värld, som ska vara färdig 2015 och Wildfire (en berg- och dalbana i trä), som ska ha premiär 2016.

Norrköpings kommun gillar satsningarna och vill bidra till att expansionen blir verklighet.

Kolmårdens berg- och dalbana

– Kolmårdens storsatsning är mycket välkommen. Förutom att det skapar fler jobb och att vi får fler besökare vilket utvecklar besöksnäringen ser vi också mycket positivt på det arbete som Kolmården gör för natur- och hållbarhetsfrågor. Därför ser jag stora möjligheter utveckla samarbetet med inte minst kommunens skolor, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

Trafiken stort problem

Från djurparkens håll är det främst trafiksituationen man vill ha hjälp med.

– Vi har stora problem med trafikstockningar ända från avfarten från E4 till djurparken. Såväl besökare till oss som de boende och besökare i samhällena och området före och efter parken skulle gynnas av en förbättrad infrastruktur, säger Mats Olsson, vd för Kolmårdens djurpark.

Kommunstyrelsen anslår därför 1,5 miljoner kronor från kommunens budgeterade ”ofördelade medel” för framtida utredningar och inventeringar av de expansionsplaner som rör djurparken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kolmårdens berg- och dalbana

Mer i ämnet