Foto: Mikko Lindskog/SVT

Kommunen vill ta över Kopparvallen

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidabergs kommun vill ta över fotbollsarenan Kopparvallen för att klara det nuvarande bolagets ekonomiska svårigheter.

– Vi är beredda att ta det långsiktiga ansvaret för att säkerställa Kopparvallens funktion och värde och även minimera kostnaderna, säger kommunstyrelsens ordförande Elisabet Edlund (S).

Än så länge är det alltså ett förslag, men kommunens ambition är att bli ensam ägare till Kopparvallen. Kommunen räknar med att som ensamägare ha de bästa förutsättningarna att på lång sikt sköta anlägggningen.

Svårt med hyran

Kommunen menar också att man har så stora åtaganden i arenan Kopparvallen att det är bäst om kommunen blir ensamägare. Att inte gå in med kommunala pengar skulle i slutändan kosta mer för kommunen.

Nedflyttningen till Superettan betyder för klubben ÅFF att inkomsterna blir betydligt lägre och att det till och med blir svårt att betala hyran för arenan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.