Gunnarsson (C) har genomfört den största nedläggningen av landsbygdslinjer i Östergötlands historia, säger Emil Broberg (V)

Kraftig reaktion på regionrådets uttalande

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet reagerar nu starkt på centerpartisten och regionrådet Göran Gunnarssons uttalande i SVT om att Vänsterpartiet bör spärras ut från politiken.

– Vi måste spärra ut ytterligheterna, ytterkanter som Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, säger Göran Gunnarsson (C). – Sd har en förödande inverkan på politiken, något som Vänsterpartiet redan har, fortsätter han.

Sedan i våras har 30 busslinjer försvunnit och uttalandet hör bland annat samman med debatten som pågår om nedläggningar av busstrafik på landsbygden i länet.

Halvtid i politiken

Emil Broberg gruppledare för Vänsterpartiet i region Östergötland är upprörd över det som Gunnarsson säger.

– Det är Centerpartiet och Göran Gunnarsson som intar den politiska ytterkanten när det gäller landsbygdstrafiken. Centern och Gunnarsson har genomfört den största nedläggningen av landsbygdslinjer i Östergötlands historia, säger Emil Broberg (V).

– Och trots mycket kraftiga protester så fortsätter Centern att fatta fler beslut om nedläggning av busslinjer, senast på nämndmötet i slutet av september, säger Emil Broberg.

När de senaste besluten togs röstade vänsterpartiet ensamma mot beslutet.

– Det här handlar helt enkelt om man vill ha en levande landsbygd eller inte. Nerläggningen hotar återväxten och framtiden för hela byar och samhällen. Därför lägger vi 30 miljoner i vårt budgetförslag på att utveckla istället för att avveckla landsbygdstrafiken, säger Emil Broberg (V).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halvtid i politiken

Mer i ämnet