Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många resenärer valde att promenera till Visby innerstad och Visby domkyrka. Foto: SVT

Kryssning till Gotland – Visby domkyrka ett populärt besöksmål

Uppdaterad
Publicerad

Kryssningssäsongen på Gotland har kommit igång. I år kommer omkring 110 båtanlöp med tiotusentals gäster att göras i Visby. Ett populärt besöksmål för de som gör en kryssning är stadens domkyrka.

– Det betyder jättemycket. Vi är ju stolta över att ha domkyrkan här. Vi blir en viktig del i hela besöksnäringen, säger Anna Lundgren, domprost i Visby domkyrkoförsamling.

Hon berättar att kyrkan anställt en besöksansvarig och att man ser till att det finns information och guidningar på flera språk.

Fler båtar lägger till

Sedan kryssningskajen byggdes i Visby hamn så har antalet fartyg som lägger till i Visby ökat. Besökarna är en viktigt del av turistnäringen menar man hos föreningen Gotlands Förenade Besöksnäring.

– Den skapar framförallt jobb för guide- och utflyktsföretag, bussföretag och framförallt gynnas handeln. Det är också ett sätt att marknadsföra Gotland, säger verksamhetsledaren Erik Öhrn.

I klippet ovan berättar några tyska kryssningsresenärer om besöket i Visby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.