Kvinna död efter balkongfall – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades svårt skadad utomhus i Åby strax utanför Norrköping vid halv sju på tisdagsmorgonen. Kvinnan fördes till Vrinnevisjukhuset där hon sedan avled.

Enligt polisen ska uppgifter ha kommit in som tyder på att kvinnans skador orsakats av den man hon har en relation med. En man i 35-årsåldern som fanns i närheten av den plats där kvinnan hittades har gripits.

– Kvinnan har avlidit vilket gör att vi nu ändrar brottsrubriceringen från försök till mord, till mord, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i Östergötland.

Enligt polisen föll hon från en balkong. Parets lägenhet har spärrats och undersöks av polisens tekniker, samtidigt genomförs dörrknackning i området för att samla vittnesuppgifter.

Förundersökningsledaren kammaråklagare Annika Tiensuu har anhållit en man i 35-årsåldern misstänkt för mord. Senast på fredag ska mannen begäras häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.