Två gärninsgmän ska ha dragit in kvinnan i ett skogsparti och sedan våldtagit henne. Foto: TT/SVT

Kvinna överfölls av två okända män i Vallaskogen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har anmält att hon blivit överfallen i ett skogsområde i Linköping, uppger polisen.

Det var strax efter klockan 22 som polisen larmades till ett skogsområde i Linköping i närheten av området Valla. Personen som anmälde hade då träffat på en kvinna som uppriven och blödande från ett sår kom ut ur skogen.

Kvinnan ska ha blivit indragen i ett skogsparti och utsatts för en våldtäkt. Hon ska även ha fått en skärskada.

– Hon har uppgivit att två män dragit in henne i skogen. Hon blev utsatt för saker som gör att vi rubricerar det som våldtäkt, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till TT.

Gärningsmännen var okända för kvinnan som är i 25-årsåldern. Hon fördes till sjukhus där hon fick vård och skadorna undersöktes och dokumenterades. I förhör med polisen har kvinnan endast kunnat lämna ett vagt signalement på de två männen.

Under natten har polisen försökt att lokalisera brottsplatsen för att kunna genomföra en teknisk undersökning. Det arbetet pågår fortfarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.