Foto: TT

Man anhållen efter knivskärning

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern vårdas för livshotande skador efter att ha blivit knivskuren i området Silverringen i Norrköping.

Larmet om att en svårt knivskuren kvinna hade hittats kom till polisen vid halv fyra-tiden på fredagseftermiddagen. Kvinnan fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Hon ska bland annat varit knivskuren i halsen. Enligt en bulletin från Vrinnevisjukhuset har kvinnan livshotande skador och hon har opererats akut. Hennes tillstånd beskrivs som allvarligt. Under kvällen har kvinnan förts från Vrinnevisjukhuset till Universitetssjukhuset i Linköping.

Försökt hålla förhör

Strax efter att larmet kommit till polisen kom en man i trettioårsåldern in till polisstationen. Mannen greps, misstänkt för försök till mord. Mannen och kvinnan ska känt varandra sedan tidigare.

Utredarna har enligt vakthavande befäl Ronnie Dahlqvist försökt hålla förhör med mannen under kvällen, men mannen har vägrat samarbeta och har inte gjort några medgivanden.

– Eftersom han vägrar prata med utredarna, och eftersom vi inte kan prata med kvinnan, är det svårt att få någon bild av vad som hänt.

Lägenhet brottsplats

Efter förhöret har mannen anhållits, misstänkt för försök till mord.

Knivskärningen ska ha begåtts i en lägenhet i området och polisens tekniker har spärrat av brottsplatsen för att kunna genomföra en teknisk undersökning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.