Bilbrand i Navestad Foto: Niklas Luks

Flera bilbränder inatt – oro i området

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst har fått rycka ut på flera bilbränder i Norrköping i natt.

– I samband med larmet fick vi indikationer om att det var ungdomar med molotovcocktails som låg bakom branden, säger Ulf Kron, inre befäl räddningscentralen.

I parkeringshuset i Klockaretorpet i Norrköping brann det i en bil. Även ett ett däck ska ha brunnit upp. I princip samtidigt kom larmet från Navestad.

Bränder och stenkastning i Norrköping

– Troligen att det var ungdomsgäng i gång även där, säger Ulf Kron.

Både polis och räddningstjänst fick rycka ut på flera bränder i Norrköping inatt. På grund av oroligheterna i måndags när räddningstjänstens brandmän utsattes för stenkastning under ett släckningsarbete vid en mopedbrand har rutinerna ändrats. Det innebär att räddningsarbetet inte påbörjas förrän polisen säkrat platsen.

Inatt blev det just så

Vid 23.30-tiden på torsdagsnatten kom ett larm om en brand i ett parkeringhus i Klockaretorpet i Norrköping.  Räddningstjänsten avvaktade tills polis säkrat platsen och fick först därefter tillstånd att gå in. I det här fallet hade personer på plats redan hunnit släcka branden.

Nytt larm

Strax innan midnatt kom ett nytt larm om en bilbrand i Ringsdansens centrum i Navestad i Norrköping. Eftersom polis och räddningstjänst var upptagna med bränder och oroligheter i Klockaretorpet så fick brandkåren från Söderköping rycka ut.

Ungefär 45 minuter efter larmet hade polisen säkrat platsen och så att räddningstjänsten kunde åka fram för att släcka branden.

– Det fanns ingen risk för spridning eftersom bilen stod fristående, säger Ulf Kron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder och stenkastning i Norrköping

Mer i ämnet