Foto: SVT

LFC möter Atletico Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon, söndag, blir det finbesök på Linköping Arena när Linköping möter de regerande spanska cup-mästarna. Atletico Madrids damlag är i Sverige på vad de kallar La Liga Women Tour.

Initiativet till Sverige-turnén kommer från spanjorskorna och Elitfotboll dams generalsekreterare Linda Wijkström. Enligt Maria Hagström, klubbdirektör i Linköpings FC, vill Atletico visa upp sin liga som är på framväxt. 

– När de kommer hit vill de möta bästa möjliga motstånd, och sedan är det lagom avstånd till Linköping och Eskilstuna från Stockholm, säger Maria Hagström. 

Nu är det annars OS-uppehåll i damernas Allsvenska. Linköping har fem spelare på plats i Brasilien och i natt möter vårt landslag hemmanationen. Maria Hagström säger att hon skulle bli förvånad om Jessica Samuelsson, som skadades i första matchen mot Sydafrika, spelar inatt.

”Allt för att lyfta damfotbollen”

– Det är alltid roligt att möta bra motstånd och det här är det närmaste internationella matcher vi kommer just nu. Allt för att lyfta damfotbollen. 

Hon berättar att LFC:s spelare ser fram mot morgondagens match och inser att det är stort i och med att mötet kommer tv-sändas i Spanien. Något som är unikt. 

Vilket lag som är bäst får vi naturligtvis veta först efter slutsignalen i morgon kväll, men Maria Hagström tror att Linköping är förhandsfavoriter. 

– Jag hoppas att vi får se några mål och jag tror vi vinner med 4-1! Annars är det svårt att på förhand säga vilket lag som är bäst. Vi har troligen lite olika spelstil. Kanske är Atletico-spelarna mer tekniskt skickliga medan vi i Sverige ofta är bra på att spela som ett lag.  

Fri entré

Några uppgifter om biljettförsäljning kunde hon inte lämna till SVT Nyheter Öst eftersom inga säljs – matchen har fri entré.  

– Jag hoppas på mycket folk. I helgen är det också en stor ungdomsturnering för tjejeri Linköping: Winning Ground, så förhoppningsvis kommer många av de deltagarna för att se matchen. 

Madridlaget åker sedan vidare mot Eskilstuna på måndag för att spela på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.