Linköping – Framtidens boende i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Gamla Linköping finns redan, men nu blickar kommunledningen framåt. 2016 blir det en bomässa i Linköping, även om kommunledningen inte vill använda just det ordet.

Det handlar alltså inte om möbler och inredning utan om hur Linköping ska se ut i framtiden. Namnet på projektet, som startar i slutet av augusti, blir LinköpingsBo2016. Tidigare har bland annat Malmö haft en liknande mässa, Bo01.

-Vi ska bygga en attraktiv, modern och hållbar stadsdel där arbete, fritid och boende blir en förebild för andra kommuner i Sverige och världen, säger kommunalrådet Paul Lindvall(M).

Linköpings kommun har arbetat med planerna under ett halvt år och fått med sig både byggherrar och den politiska oppositionen.

-Jag är övertygad om att det här är någonting bra för linköpingsborna, säger Kristina Edlund (S). LinköpingsBo2016 kommer att lyfta frågor om hur vi ska bo i framtiden, fortsätter hon.

Mikko Lindskog

mikko.lindskog@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.