Ny simhall skulle kosta halv miljard

Uppdaterad
Publicerad

Om fem år kan Linköping få sin första femtiometerbassäng i en ny simhall en investeringen som beräknas kosta en halv miljard kronor.

På torsdagen diskuterades ärendet i kommunen och bakom står ett femtiotal medborgarförslag.

– Simhallen är sliten och vi behöver verkligen en ny, det säger Johan Lundgren (c) som är ordförande i kultur och fritidsnämnden i Linköping.

Förutom slitage räcker inte den nuvarande bassängytan till när många verksamheter ska få plats samtidigt. Dessutom behövs en femtiometersbassäng för att Linköping ska uppfylla kraven för mästerskapstävlingar.

Var den nya simhallen ska ligga är ännu oklart. Men en utredning pågår om den nya simhallen ska ligga bredvid Tinnerbäckbadet, dvs ungefär där den nuvarande ligger.

– Om jag får som jag vill så har vi en ny simhall om fem år. Men ytterligare 78 ledamöter i kommunfullmäktige ska vara överens om detta innan bygget kan starta, säger Lundgren.

Ärendet går nu vidare till budgetberedningen och först i höst kommer kommunfullmäktige att fatta beslut om bygget kan påbörjas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.