Utanför ringmuren vid Norderport bråkade ett stort gäng ungdomar på lördagen. Foto: TT-bild

Man knivskuren i halsen

Uppdaterad
Publicerad

En man knivskars i halsen vid ett stort bråk på Gotland, ingen har kunnat gripas för dådet och polisen letade på lördagskvällen efter fler vittnen.

– Han fick endast ytliga skador, han är inte allvarligt skadad, säger Albin Näverberg, informatör på polisen ledningscentral, på söndagsmorgonen.

Polisen rubricerar ärendet som mordförsök alternativt grov misshandel.

– Vi har inlett en förundersökning om mordförsök alternativt grov misshandel, säger Sylvia Oldin, regionsbefäl i Stockholm, till TT.

Söker fler vittnen

Bråket ägde rum vid 16-tiden i Visby precis utanför ringmuren vid Norderport, skriver aftonbladet.se. Mannen ska vara mellan 20-30 år gammal och hela gänget är enligt polisen ungdomar som bråkat och slagits ordentligt.

Polisen har försökt prata med vänner till den skadade som var med på platsen, men de vill inte medverka. Polisen skriver på sin hemsida att man söker fler vittnen till händelsen. Man hade på lördagskvällen inte gripit någon gärningsperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.