Upprörda känslor efter skolstängning

Uppdaterad
Publicerad

Det var upprörda känslor bland föräldrar och elever gentemot kommunen och Skolinspektionen efter tisdagens beslut att stänga Jasminskolan i Norrköping.

– Jag är arg och ledsen. Mina barn är oroliga, säger föräldern Fatma Abdusalim.

Den här veckan går de närmare 100 eleverna kvar i samma lokaler men från och med måndag flyttas verksamheten till Vrinneviskolan.

Jasminskolan

– Jag kan inte tänka mig att gå till Vrinneviskolan, säger eleven Sara Ahmed Osman.

Fick inte information

För många föräldrar och elever kom beskedet som en chock. De menar att de inte fått information om att en nedläggning hotade. Även huvudmannen blev förvånad över beskedet.

Känner ni inte något ansvar att ge ut informationen till föräldrar lite tidigare?

– Vi har gett information till föräldrarna, säger Omar Nur, huvudman på Jasminskolan.

Påtalat bristerna

Enligt Skolinspektionen är det omöjligt att Jasminskolans ledning inte varit medvetna om att tillståndet skulle kunna komma att dras in. Bland annat har man varit i kontakt med huvudmannen nio gånger och påtalat bristerna.

Trots det vittnar många föräldrar om att dom inte vetat om vad som varit på gång. Flera fick beskedet om nedläggning av sina barn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jasminskolan

Mer i ämnet