Foto: TT

Mantorpsmördaren erkänner dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige man som är dömd för dubbelmordet i Mantorp förra året har nu erkänt att det var han som ensam utförde morden. Han har också berättat att han är medveten om att det var det våld han utsatte paret för som dödade dem.

Mannen hade meddelat polisen att han ville prata med dem. Och i måndags träffade polis 24-åringen för att höra vad han hade att berätta.

– Domen är redan avkunnad av Göta Hovrätt men vi valde att träffa honom för att höra vad han hade att berätta. Ur ett brottsofferperspektiv kan det vara viktigt för anhöriga att om möjligt få mer information, säger Gunilla Broman, polisens spaningsledare för utredningen i ett pressmeddelande.

Dubbelmordet i Mantorp

Ingen koppling till paret

24-åringen säger också att han inte haft någon koppling till vare sig paret eller platsen utan bara hade för avsikt att begå ett brott den aktuella dagen. Slumpen gjorde att han hamnade i just Mantorp. Huset där brottet begicks ansåg han låg skyddat, samt så till att det skulle gå fort att ta sig därifrån. Han menar att det våld han utsatte paret för inte var planerat utan en impulsiv handling.

– Det här är en berättelse som stämmer till stora delar med vad som framkom under förundersökningen, säger Gunilla Broman.

Anhöriga till de avlidna är underrättade om uppgifterna som 24-åringen lämnat till polis. Han är dömd till livstids fängelse för morden som begicks 12 juni 2017. Mannen greps på en ort i Jönköpings län i september samma år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet