Foto: Niklas Luks

Mordmisstänkt häktades igen

Uppdaterad
Publicerad

Den 28-årige man som på sannolika skäl är misstänkt för mord och försök till mord i centrala Norrköping omhäktades i dag av tingsrätten.

Åtalstiden var sedan den tidigare häktningen satt till i dag, men kammaråklagare Anna Hjort flaggade tidigt för att man skulle komma att begära förlängd åtalstid eftersom många utredningsåtgärder kvarstår. Ny åtalstid är den 10 februari.

Åklagaren anhöll i går fyra personer i ärendet. Tre av dessa var misstänkta för skyddande av brottsling. Två av dem frigavs i dag.

Mord i centrala Norrköping

Den fjärde är misstänkt för samma gärningar som den omhäktade 28-åringen, mord och försök till mord.

Skadad 24-åring avled

Det var tidigt på lördagsmorgonen den 26 november som två allvarligt skadade män, 24 och 27 år gamla, hittades i Norrköpings city.

24-åringen avled senare av sina skador. 27-åringen klarade livhanken, men hade allvarliga skador och fick opereras akut. Polisen vill inte uppge vilken typ av tillhygge som den misstänkte 28-åringen använt vid dådet.

Enligt SVT:s källor är den döde mannen dömd och straffad för olika typer av brottslighet. 

Välkänd hos polisen

Tidigt i utredningen greps och anhölls en man som skäligen misstänkt för dåden. Han släpptes dock snart därpå, då varken polisens kriminaltekniska undersökning eller förhör kunde styrka misstankarna mot honom.

Den 21 december anhölls 28-åringen i sin frånvaro och greps senare på dagen. Mannen är sedan tidigare välkänd av de rättsvårdande myndigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i centrala Norrköping

Mer i ämnet