Per Hallros på Turistbyrån i Motala med pokémonfigur i pärlor skapad av Johan Karlgren. Foto: Turistbyrån Motala / TT / Pokémon

Motala hoppas på Pokémonturister

Uppdaterad
Publicerad

Turistbyrån i Motala har sedan några dagar satsat på Pokémon-jägare. Nu hoppas de att spelfantaster ska besöka staden för att leta vatten-Pokémon.  

I nästan varje gatuhörn står det någon med en mobil och letar efter Pokémon. Att den nya speltrenden har tagit världen med storm märks tydligt över hela Sverige. Det har turistbyrån i Motala tagit fasta på för att locka nya besökare till staden.  

– Vi har stora klungor med spelare som brukar stå här utanför oss, säger Per Hallros på Turistbyrån i Motala.  

Har mycket vattenpokémon

Spelet går ut på att den som spelar ska hitta figurer och fånga in dessa. Figurerna kan finnas lite varstans och spelet känner av var spelaren befinner sig genom mobilens gps-funktion, därför måste den som spelar förflytta sig till nya miljöer.  Vissa Pokémon trivs i skogen, andra vid vattnet. Det gäller för spelaren att ta sig till de platser där figurerna trivs bäst. 

– Motala är en hamnstad så vi har mycket vatten-pokémon här, säger Per Hallros.

Satt upp laddstationer

Därför hoppas de nu att folk som bor i närheten ska komma till dem för att leta.  

– Det är ett sätt för oss att visa upp oss som sjöstad, säger Per Hallros.  

Eftersom spelet använder både mobilens kamera och gps går det åt mycket batterikraft.  

– Vi har satt upp en laddstation utanför vår turistbyrå, det har redan varit några här och laddat sina mobiler, säger Per Hallros.  

Vilka reaktioner har ni fått?  

– Det har varit mycket bra respons på sociala medier och när de laddar sina telefoner kan de också passa på att ta en tur på turistbyrån, säger Per Hallros. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.