Motala Train varslar 40 anställda

Uppdaterad
Publicerad

Närmare hälften av de anställda på Motala Train varslas. Det meddelade företagsledningen på onsdagseftermiddagen.

Av knappt 100 anställda varslas nu åtta tjänstemän och 32 kollektivanställda i Motala.

”Detta påverkar förstås verksamheten mycket. Motala Train får en nedbantad organisation och de anställda som blir kvar får flera och bredare arbetsuppgifter”, skriver företagsledningen i ett pressmeddelande.

”Väldigt tråkigt”

Bakgrunden är en total översyn av företagets organisation sedan man under en längre tid haft problem med ett större projekt som blivit både försenat och överskridit budgeten.

– Det är väldigt tråkigt att vi hamnat i den här situationen och att vi nu tvingas säga upp så många av våra duktiga medarbetare. Men det är tyvärr nödvändigt för att vi ska kunna återskapa ett fungerande företag med en sund ekonomi, säger Anders Holm, tillförordnad vd Motala Train, i en kommentar.

Ansökt om rekonstruktion

Under det senaste året har moderbolaget tillfört cirka 75 miljoner kronor till Motala Train, men trots detta tvingades man för ett par veckor sedan lämna in en ansökan om rekonstruktion till Linköpings tingsrätt.

De fackliga förhandlingarna inleds i nästa vecka. Företagets personal i Västerås berörs inte av dagens varsel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.