Linköpingsjubel efter mål på Hovet i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ny bortaseger för Linköping

Linköping är helt borta hemma – på bortaplan är det en helt annan femma. Tredje bortasegern av fem möjliga kom på Hovet mot Djurgården sedan laget vänt 0–3-underläge till seger med 5–4. Garrett Roe låg bakom vändningen och sköt två av målen.

Precis som Djurgården, som åkte på femte raka förlusten, har Linköping varit en besvikelse i säsongsstarten. Det tippade topplaget har hamnat i botten, främst på grund av att laget inte tagit en enda trepoängare på hemmaplan.

På bortaplan har Linköping däremot vunnit tre matcher av fem och tagit tio poäng.

Förstakedjan med Garrett Roe (2 mål), Andrew Gordon (1+2) och Broc Little (2 assist) vann matchen åt gästerna.

Svängigt match

Det blev en svängig match där Djurgården såg ut att vara på väg mot en välkommen trepoängare, men där två raka fyraminutersutvisningar i mitten av matchen gjorde att Linköping hämtade in 0–3 till 3–3.

Djurgården har haft stora problem med effektiviteten och inför mötena med Linköping – lagen möts på nytt på lördagen i Linköping – var seriens mest uddlösa lag med en effektivitetsprocent på bara 6,10.

Men plötsligt gick allt in. När David Bernhardt satte 3–0 efter 2.22 av andra perioden med Djurgårdens första backmål för säsongen hade hemmalaget gjort tre mål på fem skott. Markus Ljungh och Marcus Davidsson gjorde de två första målen.

Snabba mål

Tre powerplay-mål senare – alla inom loppet av 2.02 – var gästerna ikapp.

Först åkte Jonathan Davidsson ut på 2+2 minuter före en hög klubba på Garrett Roe och sedan fick Urbom 2+2 för en puck över sargen och en tripping.

Andrew Gordon satte 3–1 i spel fem mot fyra, Niklas Persson styrde in 3–2 i fem mot tre och Niclas Bergfors satte kvitteringspucken i fem mot fyra.

Det fortsatte att svänga i den tredje perioden. Garrett Roe gav gästerna ledningen i numerärt underläge sedan hemmamålvakten Adam Reideborn missat, men backen Linus Hultström kvitterade till 4–4 med sitt första mål efter återkomsten.

När Garrett Roe slog till med sitt andra mål, 5–4, sedan han frispelats av Little, kunde Djurgården inte svara.