Foto: Delphi/TT

Ny LHC-ordförande föreslagen

Uppdaterad
Publicerad

Per Magnusson har varit ledamot av LHC:s styrelse sedan 2007 och sedan 2013 andre vice ordförande och dessutom styrelseordförande i LHC:s dotterbolag Ispalatset.

Valberedningen har under vintern jobbat med att hitta Christer Mårds ersättare på posten som ordförande i Linköpings Hockey Club och nu har man kommit fram till att föreslå Per Magnusson på det kommande årsmötet i juni, skriver klubben i ett pressmeddelande.

”Stor ära”

– Jag ser det som en stor ära att vara föreslagen som ordförande i LHC. Jag har följt klubben på nära håll under alla mina år i Linköping och det är en imponerande resa som föreningen gjort under Christers ledning. Det känns verkligen som att klubben har något stort på gång med det nya LHC. Om LHC:s medlemmar ger mig förtroendet så ser jag fram mot att arbeta hårt för fortsatt utveckling, för att vi tillsammans ska nå drömmen om SM-guld även på herrsidan, säger Per Magnusson. 

Han är 45 år och kommer ursprungligen från Sundsvall, men är sedan 18 år bosatt i Linköping. Han har läst juridik vid Uppsala universitet och University of Minnesota Law School i USA. Han arbetar som advokat och är delägare i en advokatfirma i Linköping. Som ung spelade Per Magnusson själv ishockey och fotboll. Numera ägnar han sig åt olika former av motionsidrott, främst längdskidåkning och cykling.

”Gjort ett bra val”

Christer Mård avgår i sommar efter 21 år på posten som ordförande för LHC. 

– Valberedningen har förstås frågat mig och jag tycker det har gjort ett bra val. Per har ju dessutom rutin och erfarenhet från LHC:s styrelsearbete efter sina år i styrelsen, vilket jag tror är viktigt i en sådan speciell och publik verksamhet som LHC, säger Christer Mård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.