Endre IFs nyförvärv Moa Svanström

Nyförvärv till Endre

Uppdaterad
Publicerad

Endre IFs första nyförvärv inför säsongen -16/-17 är högerbacken Moa Svanström från Skellefteå.

Talangen som nu skriver treårskontrakt med Endre IF kommer närmast från Riksinnebandygymnasiets lag där hon är lagkapten.

– Moa är en spelskicklig back med god tajming i sitt närkampsspel. Hon kommer med sin högerfattning och sitt snabba passningsspel tillföra en ny dimension i vårt offensiva spel, säger tränaren Alexander Brinkmann om värvningen av Moa Svanström.

Moa Svanström rankades 2013 som en av Sveriges tio största talanger under 16 år.

– Endre känns som en seriös förening som satsar. Och de kändes som en familjär klubb som bryr sig om individen lika mycket som innebandyspelaren – det känns viktigt för mig, säger Moa Svanström om sitt klubbval.

På hennes meritlista finns DJ18 SM-guld från den gångna helgen där hon också kom med i All star team, SDF-SM guld med Västerbotten 2015, DJSM-guld 2015 och EFT-guld med U-19 landslaget 2015, skriver klubben.

Moa finns också med i den uttagna 30-mannatruppen inför U19-VM i Kanada i vår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.