Den här bilden lades upp på nätet strax efter mordet i Skäggetorp. Foto: Mordarosten

Okänd fotograf kan lösa mord

Uppdaterad
Publicerad

Bara några minuter efter det att en 18-åring skjutits till döds i Linköping i juli togs ett foto på platsen. Nu vädjar polisen till den anonyme fotografen att höra av sig, skriver Corren.

På bilden ses två poliser som försöker rädda 18-åringens liv, och en bit bort en person på en moped.

Samma natt som mordet skedde lade fotografen som kallar sig ”Mordarosten” ut bilden på sajten Flashback och skrev ”Såg hela händelsen, ca 8-10 skott (pistol)”.

Gängmord i Linköping

– Vi är angelägna om att komma i kontakt med personen som tog den här bilden eftersom han eller hon har viktiga upplysningar att lämna till oss, säger kammaråklagare Helene Gestrin till tidningen.

”Vi har fått in tips”

På Flashback har fotografen skrivit ”Givetvis har jag talat om allt för polisen”.

Polisens utredningsledare John Skoog säger till Corren att man har fått in tips.

– Vi har fått in tips angående fotografen som vi håller på att bearbeta. Innan vi har identifierat fotografen och mannen på moped så önskar vi få in ytterligare tips.

Nya inlägg på Flashback

Personen bakom signaturen ”Mordarosten” har publicerat nya inlägg på Flashback och säger sig redan ha varit i kontakt med polisen och då gett en så detaljerad bild som möjligt. Polisen ska ha fått tips om vem personen är.

Den okände fotografen skriver att polisen slösar sin tid och att ”jag håller käft om min identitet för att jag inte vill bli tillkänna av allmänheten av uppenbara anledningar”.

Begärs häktad

En 22-årig man som på onsdagskvällen anhölls misstänkt för inblandning i dödsskjutningen begärs nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Det innebär att misstankarna mot honom stärkts.

Förra veckan häktades en 24-årig man, även han misstänkt för mord. Det är oklart vem som avlossat de dödande skotten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmord i Linköping

Mer i ämnet