Foto: Mikko Lindskog SVT

Trafikverket: ”Ta god tid på er”

Uppdaterad
Publicerad

Det är mycket halt på vägarna i Östergötland och kombinationen snöfall och hård vind skapar problem i trafiken.

– Det blåser kraftigt och det är mycket halt på vägarna, säger Stefan Hagdahl, inre befäl räddningstjänsten Östra Götaland.

Under morgonen har flera avåkningar och trafikolyckor rapporterats i Östergötland. Öster om Skärblacka inträffade en singelolycka, en personbil ska ha kört ner i diket. På Arkösundsvägen i Ljunga inträffade ytterligare en singelolycka strax före klockan åtta, ingen person ska ha kommit till skada.

Natten var lugn

Men under sena natten och tidiga morgontimmarna inträffade inga större trafikolyckor berättade Stefan Hagdahl.

– Vi hade ett antal avåkningar under förnatten men inte under efternatten. Vi gick ju under gårdagskvällen ut med en varning om att allmänheten ska köra försiktigt, säger han.

Vakthavandebefäl i Östergötland säger till SVT Nyheter Öst, strax före klockan sju på onsdagsmorgonen, att trafiksituationen under tidiga morgontimmarna har varit relativt lugn.

”Kan komma att bli en del problem”

– Det har varit ganska lugnt, vi har inga större olyckor under morgonen. Men det kan ju nu komma att bli en del problem nu när folk ska ta sig till jobbet, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Järnvägsnätet är under tidiga morgontimmarna öppet och det råder inga förseningar i område Öst, uppger Trafikverket.

– Jag har inte fått något inringt om att något är avstängt. Men jag vill råda trafikanterna att inte ge sig ut i trafiken innan det ljusnar. Och man bör ta god tid på sig, det kan bli en del bärgningstrafik vilket stoppar upp, säger Eva Nordén, presskommunikatör på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.