Carina Johansson i Ljungsbro fick oväntat besök. Foto: Privat/Carina Johansson

Carina fick oväntat besök i kattluckan

Publicerad

Den närgångna räven i Ljungsbro har gjort det igen; igår försökte den ta sig in i ett hus genom en kattlucka.

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen som Carina Johanssons katt Ben kom inrusande genom kattluckan i deras hem i Ljungsbro utanför Linköping, det rapporterar tidningen Corren. När Carina Johansson tittade ut såg hon att anledningen till den flygande manövern var en räv som i den stunden siktade på att också ta sig in i huset.

– Den var precis vid kattluckan. Den hade nog allra helst velat gå in, men jag var snabb och stängde, säger Carina Johansson till SVT Nyheter Öst.

Rikskändis efter attack

Räven i Ljungsbro blev rikskändis när den häromdagen uppmärksammades i flera artiklar efter att ha attackerat en kvinna som var på väg till jobbet. Det visade sig att det var fjärde gången räven gett sig på människor. Nyheten hade dock inte nått Carina innan gårdagens oväntade besök.

– Jag hade inte hört någonting om det, så jag blev rätt snopen.

Mycket orädd

Efter att Carina låst kattluckan nosade räven runt lite innan den hoppade upp mot fönstret vid husets altan. Där stod den sedan en stund till dess att Carina tog en bild med blixt, då försvann den.

– Man tycker att då den såg mig borde den ha gått sin väg, men det gjorde den inte.

Ben får gå ut

Efter händelsen har Carina sett spår efter räven i trädgårdar i området där hon bor. Trots det inträffade kommer dock katten Ben att få fortsätta att gå ut.

– Han måste få gå ut, det funkar inte annars, men visst blir man orolig, säger Carina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.