Foto: Björn Persson

Polis påkörd med flit (OBS! 2014)

Uppdaterad
Publicerad

(Publicerad Juli 2014) En polisman i Norrköping skadades allvarligt när han tidigt i morse blev påkörd av tre ungdomar på en moped.

De tre männen i 18-årsåldern är nu misstänkta för försök till dråp.

– Kollegan kliver ur polisbilen, gör stopptecken och de kör rakt på honom, berättar Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Männen skulle stoppas för att polisen misstänkte att de tidigare hade försökt stjäla en bil. Men i Ingelsta-rondellen vid Stockholmsvägen i Norrköping körde de rakt på honom. Han fördes omedelbart till Vrinnevisjukhuset.

– Han flög flera meter, slog huvudet i marken och ska ha svimmat av, berättar Erik Creutz på polisen i Östergötland.

De tre unga männen greps efter påkörningen och är nu misstänkta för försök till dråp, som kan ändras till grov misshandel.

– Huvudbrottet är själva påkörningen av kollegan, men det handlar om ett flertal brott som till exempel vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och annat, säger Magnus Holmström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.