Politikerna vill satsa på cykelstaden Norrköping

Publicerad

Den allmänna cykelmiljön i Norrköping ska ses över. Det presenterade en politikerkvartett, med kommunalrådet Karin Jonsson (C) i spetsen, vid en presskonferens på måndagen.

När insatserna för den allmänna cykelmiljön skulle presenteras vid lunchtid på måndagen var hela Norrköpingsalliansen, ”kvartetten”, samlad. Investeringarna är stora och redan nästa år förväntas processen börja med att göra punktinsatser i och omkring områden där flest människor vistas.

– Insatserna handlar om bättre cykelvägar och att utöka antalet cykelparkeringsplatser. Dessutom ska man kunna pumpa cykeln inne i stan. Vi ska också arbeta för en förbättrad trafiksäkerhet för cyklisterna genom att installera ledstänger om man behöver stanna, säger kommunalrådet Karin Jonsson (C).

På sikt ska investeringsplanerna även bidra till bättre cykelvägar, men till en början är det punktinsatser som kvartetten ska börja ta tag i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.