Foto: Harriet Cederqvist

Så ska lillsessans fölunge heta

Uppdaterad
Publicerad

Gotlands hertiginna, prinsessan Leonore, fick ett litet russföl från Lojsta Hed på Gotland i doppresent. Nu har det lilla stofölet fått sitt namn – efter en tävling.

Madeleines och Chris dotter, prinsessan Leonore, äger nu ett Gotlandsruss som heter Haidi af Gotland. Idag offentliggjordes det lilla fölets namn efter att en namntävling avgjorts.

Det var Gotlands Media som fick uppdraget att bjuda in sina läsare till tävlingen, och gensvaret var stort. Nästan 400 namnförslag lämnades in och det var Barbro Thomsons bidrag som gick segrande ur namnstriden.

Prinsessan Leonore är hertiginna över Gotland och som officiell dopgåva från Länsstyrelsen och Region Gotland fick prinsessan ett knappt månadsgammalt russföl – som nu alltså har fått det något adelsklingande namnet Heidi af Gotland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.