Så här kan Strömsholmen se ut 2019. Arkitekt: Codesign. Foto: Arkitekt: Codesign

Så ska Strömsholmen se ut 2019

Uppdaterad
Publicerad

Den lilla ön i Motala ström i Norrköping har stått oanvänd i många år, men nu ska det bli ändring. Idag visade arkitekten upp sin bild av framtiden.

Politikerna har redan tidigare sagt att de vill att det ska bli hotell och badplats på Strömsholmen. Men idag var första gången man kunde få en aning om hur det kan komma att se ut på riktigt.

–  Det ska bli en plats både för besökande och för norrköpingsbor, säger ordföranden i stadsplaneringsnämnden, Kikki Liljeblad (S).

Kikki Liljeblad (S) ordföranden i stadsplaneringsnämnden i Norrköping. Foto: Fotofabriken

Hotell i trä

Hotellet, som ska byggas i trä, ska också ha en restaurang och en takterrass tillgänglig för alla. Det kommer att drivas av lokala företagare. Innan spaden kan sättas i marken krävs dock att bygglovsansökan godkänds.

Målet är att bygget ska starta i vår och sedan stå klart 2018.

Park och badplats

Men kommunen vill alltså även anlägga en park och en badplats för att Strömsholmen ska bli mer tillgänglig. Tidplanen för det är mer svävande, men ambitionen är att allt ska vara färdigt till 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.