• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

SAS kommer sätta in nya turbopropflygplan av modellen ATR 72-600 på linjen Linköping-Köpenhamn. Foto: SAS

SAS börjar flyga från Linköping

Uppdaterad
Publicerad

SAS startar en linje till Köpenhamn från Linköping City Airport från och med 30 mars 2014.

– Detta är verkligen efterlängtat av näringslivet i hela regionen. Många företag har avtal med SAS och väljer idag att flyga från Arlanda. Nu kan vi ge dem ett bättre alternativ, säger Camilla Lejon, vd för Linköping City Airport i ett pressmeddelande.

SAS kommer att köra två turer under veckans alla dagar till och från Köpenhamn. Man kommer sätta in nya turbopropflygplan av modellen ATR 72-600 som har plats för 70 passagerare.

– Det är av stor betydelse för hela regionens näringsliv, universitet och staden Linköping att SAS nu bestämt sig för att etablera en flyglinje till Köpenhamn. Linköping befinner sig i en kraftig expansion och tillsammans med Norrköping utgör vi ett kraftfullt regioncentrum, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M) i samma pressmeddelande.

NextJet som idag flyger på linjen med mindre flygplan kommer att avveckla sin linje.

SAS har tidigare flugit från Norrköping, men slutade med det 2002.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.