Vita Hästen tränar Foto: Carl Larsson

Segervisst Hästen inför summeringen av hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Det börjar bli dags för summering i hockeyallsvenskan. Bara tre matcher återstår i grundserien för Vita Hästen. Och precis som förra säsongen är de väldigt nära att ta sig till slutspel. Alla tre matcherna är den här veckan.

– Det är tre tuffa matcher, absolut. Men kan vi ta oss an det på ett bra sätt har vi alla möjligheter att göra det bra, säger Jonas Johnson, huvdtränare.

Ligger nia i tabellen

Inför kvällens omgång ligger Vita Hästen nia med 67 poäng och Almtuna åtta med 71. Västerås ligger på 13:e plats med 59 poäng. De sistnämnda lagen har, precis som Norrköpingslaget, mycket att spela för så några lätta poäng lär det knappast bli.

Inför kvällens omgång ligger Vita Hästen nia med 67 poäng och Almtuna åtta med 71. Foto: SVT

– Vi måste ta in fyra poäng på Almtuna och vi har försökt samla energi inför den här veckan och de här tre matcherna och ska ge det en riktig chans för att vi ska kunna nå play-off.

Självförtroendet på topp

Idag var det uppvärming i Himmelstalundshallen inför avresan till Västerås. Och självförtroendet är det inget fel på nu när serien ska avgöras.

Nu ska serien avgöras och Vita Hästen har gott självförtroende. Foto: Carl Larsson

– Vi tror alltid på oss själva så kan vi göra våran bit så har vi goda chanser att kunna ta oss vidare.

Tuff vecka väntar

Det blir ju en tuff vecka för er, hur är känslan i laget?

– Jag tycker det är en god känsla även om vi inte tagit fullt så mycket poäng som vi velat den sista tiden. Vi vet att vi kan ha en hög nivå i vårt spel men det gäller att plocka fram det där varje dag. Det känns som om killarna ser fram emot den här veckan och ska försöka göra något riktigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.