Kustateljéns ungdomsgård i Fårösund. Foto: SVT.

Sexuellt ofredande på fritidsgård

Uppdaterad
Publicerad

Region Gotland polisanmälde en händelse vid Kustateljéns ungdomsgård i Fårösund.

Strax före stängningsdags i tisdags kväll blev personalen vid Kustateljéns ungdomsgård i Fårösund uppmärksammade på att några ungdomar blivit sexuellt ofredade av två andra ungdomar.

Region Gotland skriver att uppgifterna inledningsvis var vaga och motsägelsefulla och att personalen inriktade sig på att försöka få tala direkt med de utsatta.

Pratar med ungdomarna

På onsdagen polisanmäldes händelsen och från ungdomsgårdens sida är man nu inriktade på att prata med så många som möjligt av ungdomarna som var på fritidsgården på tisdagskvällen.

– Vi har varit ute på skolan och pratat med ungdomar i dag, och vi har även varit i kontakt med föräldrarna till de som varit utsatta, säger Anders Holstensson, enhetschef på Kultur- och Fritid.

Ungdomsgården har öppet i kväll och alla som känner ett behov av att tala om det som hänt är välkomna.

– Det har varit väldigt många rykten i omlopp under dagen och jag känner inte igen händelsen så som den delvis beskrivits i en diskussionsgrupp på Facebook, säger Anders Holstensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.