Foto: SVT

Sista seriematchen för Dolphins

Publicerad

Ikväll tar Norrköping Dolphins emot Jämtland hemma i den sista seriematchen den här säsongen.

Serien närmar sig slutet men en match återstår för Norrköping Dolphins i Basketligan. Ikväll tar de emot Jämtland Basket hemma i Norrköping. Även om Dolphins ligger tvåa i serietabellen och Jämtland återfinns på sjätte plats så är det ingen lätt match.

– Jämtland spelar ganska mycket fritt och då är det svårt att förbereda sig exakt på vad de letar efter i anfall, säger Dolphins tränare Adnan Chuk till SVT Nyheter Öst.

Serievinst teoretiskt möjlig

Inför kvällens match ligger ledande Luleå och tvåan Norrköping på samma poäng i tabellen. Rent teoretiskt skulle Norrköping kunna vinna seriesegern, men då måste saker slå in. Luleå måste isåfall förlora sin match mot ligans bottenlag, Malbas. Till saken hör också att Luleå inte har förlorat en enda hemmamatch hittills den här säsongen.

Ingen måste-match ikväll

Både Luleå och Dolhpins är redan klara för slutspelet. Egentligen måste inte Dolphins vinna kvällens hemmamatch.

– Nej, men vi vill vinna, säger guarden Mikael Lindquist. Det är lite samma sak som det har varit under hela säsongen att fokus från vår sida har alltid varit att förbättra vårt spel, att göra oss redo för slutspel, fortsätter han.

I slutspelet väntar troligen Nässjö i kvartsfinal. Ettan, troligen Luleå alltså, möter åttan i serien. Tvåan Norrköping möter sjundeplacerade Nässjö. Definitivt klart vem som möter vem blir det efter att sista serieomgången är klar.

Blir det ett guld till?

Norrköping Dolphins har ett antal SM-guld och det är naturligtvis målet i år också. Årets serie har dock varit väldigt jämn.

– Ligan har varit väldigt jämn och alla har slagit alla.Det går inte att komma ut och bara spela en match utan man måste vara redo för alla matcher. Vårt första mål är ju att ta sig vidare och förbi Nässjö, säger Mikael Lindquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.