Foto: Filip Lundh

Sköt mot fyra personer i bil – misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En maskerad man avfyrade på söndagen ett skott mot en personbil som fyra personer satt i. Händelsen inträffade utanför en fastighet i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Mannen eftersöks nu av polis.

Vid lunchtid på söndagen larmades polisen om att en maskerad man kommit springande och skjutit ett skott mot en bil i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. I bilen befann sig fyra person och skottet ska ha avlossats helt oprovocerat,enligt polisen.

 – Vi ser inte att det finns något motiv till händelsen. Ingen av de fyra personerna i bilen är kända av oss sedan tidigare. Skottet kom helt oprovocerat, säger jourhavande förundersökningsledare Dennis Nordberg till Östnytt.

Bilen i beslag

Skottet träffade framrutan på bilen, men ska inte ha gått igenom glaset och skadat någon. Polisen har tagit bilen i beslag och genomför en teknisk undersökning av brottsplatsen. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot och polisen vädjar om tips från allmänheten.

Gärningsmannen är cirka 1.65 cm lång och var klädd i svart jacka och hade rånarluva på sig vid skottlossningen.  Händelsen rubriceras som mordförsök.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.