Supermodernt ridcenter öppnar

Uppdaterad
Publicerad

Efter år av väntan invigs Smedstad Ridsportcenter i Linköping i helgen. Anläggningen kommer att vara en av de största i Sverige.

Anläggningen har kostat cirka 130 miljoner kronor och är idag hem åt 50 hästar. Och med bara några dagar kvar till invigningen har man en tydlig vision om hur centret ska drivas.

– Vi vill driva en väldigt modern ridskola och jag hoppas att det ska avspegla sig på verksamheten. Vi har bland annat tagit in en förstelärare i hoppning och en förstelärare i dressyr och det är för att hålla oss uppdaterade och ligga i framkant, säger Ulrika Eriksson, ridskolechef på Smedstad Ridsportcenter.

– Jag tror att det kommer bli jättebra här, säger Agnes Odervall som ska börja på ridskolan.

Nya hjälpmedel ska förbättra arbetsmiljön

Arbetsmiljöverket har tidigare riktat kritik mot stallmiljöer generellt. Men på Smedstad hoppas man att vissa hjälpmedel som den moderna byggnaden gett utrymme för ska förbättra arbetsmiljön.

– Det ska bli effektivt, rationellt och enkelt för de som jobbar att kunna genomföra sitt arbete på ett bra sätt, säger Ulrika Eriksson.

Kommer det bli lättare att göra saker i det här stallet?

– Ja, nu när man sopar så har man en sopmaskin och när man mockar i boxen så kastar man ner det i en lucka direkt. Det är mycket som är smidigare, säger Agnes Odervall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.