Foto: SVT

Södergående tåg ställs in efter allvarligt fel

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga tåg på sträckan Linköping – Västervik samt Linköping – Kalmar ställs in i dag, onsdag, utan någon prognos för när de kan börja trafikera sträckan igen.

Det är Kalmar länstrafik, KLT, som under morgonen meddelade att samtliga tåg av modellen Itinotåg, en typ av dieseltåg, står stilla i hela Sverige. Detta efter att ett allvarligt fel upptäckts.

Orsaka brand

Vid en rutinkontroll upptäcktes att ett bränslerör skaver mot ett kylvätskerör, något som skulle kunna orsaka en brand om det skulle gå hål på rören.

Ingen prognos

Samtliga tåg i hela Sverige kommer att tas in för kontroll för att säkerhetsställa att de inte har några allvarliga fel. Detta gör att det inte finns någon prognos för när tågen kan återinföras i trafiken. Samtliga tåg mellan Linköping och Västervik samt Linköping – Kalmar kommer därför att ersättas med buss.

Är du drabbad? Hör gärna av dig till oss med din historia och bilder på ost@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.